2024. október 14., hétfő

 „A kegyelem mindenhol ott van körülöttünk, ha van szemünk hozzá, hogy lássuk. A jó pillanatok a kegyelem művei, a nehéz pillanatok a kegyelem művei, és a zavarba ejtő pillanatok szintén a kegyelem művei. Amikor eléggé meg tudunk nyílni ahhoz, hogy felismerjük a kegyelmet minden élethelyzetben, minden egyes emberben, akivel találkozunk, attól függetlenül, mennyire kellemesnek vagy kellemetlennek érzékeljük őket, akkor virágba borul a szívünk, és képesek leszünk kifejezni azt a békét és szeretetet, amely mindnyájunkban ott van.

Beleengedjük magunkat a kegyelembe. A kegyelem olyasvalami, amibe belezuhanunk, mint amikor valaki karjába zuhanunk, vagy mint amikor lehajtjuk a fejünket a párnára és álomba zuhanunk. Hajlandóság ez arra, hogy ellazuljunk, még a feszültség kellős közepén is. Hajlandóság arra, hogy megálljunk egy pillanatra, lélegezzünk, és észre vegyük, hogy valami más zajlik, mint az elménk által mesélt történet.

Ebben a kegyelmi pillanatban látjuk, hogy bármi legyen is az, amit tapasztalunk – akár érzelmi nehézség, akár ok nélküli öröm – mind a béke, a csend és az alapvető jóllét mérhetetlen terében zajlik."

~Adyashanti - Kegyelembe esni  -  II.


Nincsenek megjegyzések: